Translate

пʼятниця, 27 грудня 2013 р.

Стевія медова



За даними Науково-дослідного інституту ендокринології та обміну речовин, десята частина населення страждає на явну або приховану форму цукрового діабету, четверта — має атеросклероз, порушення обміну речовин, серцево-судинні та інші захворювання. Саме такі люди, насамперед, потребують цю рослинку. Для діабетиків харчова промисловість виробляє багато цукрозамінників, проте це речовини переважно групи високоатомних спиртів із певною негативною дією на організм.
Медики стверджують, що стевія медова сприяє виведенню з організму радіонуклідів, шлаків, підвищує імунітет, знижує рівень холестерину в крові та зміцнює стінки судин, надаючи їм еластичності.
За систематичного вживання стевії нормалізується рівень цукру в крові.
Стевізид, який міститься в цій рослині, абсолютно нетоксичний і може повністю задовольнити потребу в солодкому хворим на цукровий діабет. Не завадить вживання цієї диво-рослини і здоровим людям.
Приготування її для вживання дуже просте. Листя стевії (можливий і аптечний варіант) розмелюється на кавомолці і зберігається в порошкоподібному стані в скляному посуді. Одну чайну ложку порошку заливають склянкою окропу і настоюють 10-15хв.
Заварюється чай з однією з названих трав, а це може бути малина, смородина, меліса, ромашка, звіробій, шипшина, розторопша плямиста, а за смаком додається екстракт стевії. Її трав’янистий присмак у такому разі зникає.
Цю чудову рослину можливо вирощувати і в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар